Dezinfekcija prostora

Proces dezinfekcije kako poslovnih objekata, kancelarija, radnih prostora, magacina, proizvodnih pogona i javnih površina, tako i stanova, kuća i stambenih zgrada je postao veoma bitan u uslovima pandemije Covid-19 virusa. Prema preporukama  SZO (Svetske Zdravstvene organizacije) i Zavoda za Zaštitu Zdravlja neophodno je vršiti redovne dezinfekcije prostora u kojima se boravi radi. Dezinfekcija je jedna od najznačajnih preventivnih mera ze zaštitu od Corona virusa.

Ekovita DDD pruža usluge dezinfekcije uz koriščenje savremenih i efikasnih preparata preporučenih od strane SZO. Vršimo dezinfekciju stambenih i poslovnih zgrada kao i javnih površina. Nakon izvršene dezinfekcije prostora, izdajemo Potvrdu o izvšenoj dezinfekciji. Postupke dezinfekcije je potrebno raditi kako preventivno tako i redovnim vremenskim intervalima posebno u okviru poslovnih prostorija. Posebnu pažnju treba usmeriti na dezinfekciju ugostiteljskih objekata, škola, obdaništa, fakulteta, lekarskih ordinacija, sportskih objekata i drugih mesta gde boravi veliki broj ljudi. Uz usluge Ekovita DDD vaš kučni i poslovni prostor će biti bezbedni.

Dezinfekcija - Zaštita od Corona Virusa

Pored opštih preporuka o ličnoj higijeni, fizičkom distanciranju i ličnim zaštitnim sredstvima dezinfekcija prostora u kome rade i borave ljudi predstavlja ključni element u preventivi od širenja zaraznih bolesti.
Prema preporukama WHO (Svetske Zdravstvene Organizacije) i Evropskog centra za kontrolu i prevenciju bolesti za uspešno suzbijanje virusa COVID-19 (Corona Virusa) u pogledu dezinfekcije prostora koriste se sredstva sledećeg hemijskog sastava: Natrijum hipohlorit 0.05-0.5%, Etanol 70%, Glutaraldehind 2%, Izopropanol 50%, Povidon jod 10% (1%joda), Benzalkonijum hlorid 0,05%, Natrijum hlorid 0,23%, Formaldehid 0,7%.

Naša kompanija sprovodi mere dezinfekcije u skladu sa ovim preporukama, uz upotrebu metode aplikacije sredstva koja je optimalna za konkretan prostor.

Rastvori preparata su u koncentracijama dovoljnim da unište patogene organizme ali istovremeno su bezbedni za ljude i domaće životine. Pri izboru sredstva za dezinfekciju takođe vodimo računa da satav preparata nema negativan uticaj na tretirani prostor i ne oštećuje materijal sa kojim dolazi u kontakt.

ekovita_dezinfekcija_ordinacija
Proces dezinfekcije

Dezinfekcija je proces koji se sprovodi na predmetima i u prostorima na kojim je potrebno eliminisati patogene mikroorganizme ili inhibirati njihovo dejstvo. Kod nas je najzastupljenija hemijska dezinfekcija upotrebom dezinficijenasa koji uništavanjem ili oslabljivanjem mikroorganizama sprečavaju njihovu sposobnost inficiranja ljudskih ili životinjskih organizma i širenje zaraznih bolesti.

U praksi postoje tri osnovna razloga za sprovođenje mera dezinfekcije, prvi i najčešći je preventivna dezinfekcija, koja se sprovodi da ne bi došlo do širenja mikroorganizama na ciljanom području; drugi razlog je neophodnost dezinfekcije kod već proširene zaraze i primenjuje se na prostoru i na predmetima koji su bili u kontaktu sa zaraženim organizmima i sprovodi se kontinuirano do god zaraza traje. Treći oblik dezinfekcije u odnosu na vreme njenog sprovodjenja predstavlja završnu dezinfekciju, kojoj se pristupa po prestanku zaraze i sprovodi se jednokratno tako što se svi predmeti i objekti koji su bili u kontaktu sa obolelima detaljno dezinfikuju.

Pre otpočinjanja dezinfekcije neophodno je pripremiti prostor koji će biti tretiran. Važno je ukloniti razne fizičke nečistoće, izvršiti sanitarno pranje vrućom vodom i po isušivanju prostora sprovesti dezinfekciju odgovarajućim preparatima. Preparati za sprovođenje dezinfekcije treba da budu kao prvo registrovani i odobreni za upotrebu tj. da nisu škodljivi za ljude koji borave i rade u okolini, da nisu agresivni za materijal na koji se nanose, da su prijatnog mirisa i što im je osnovna karakteristika da budu izabrani tako da deluju na što širi spektar mikro organizme koje je potrebno eliminisati.

Nanošenje sredstva za dezinfekciju vršimo klasičnim ručnim atomizerima, motornim atomizerima, ULV aerosol aparatima-zamagljivačima koji proizvode izuzetno sitne čestice (prečnika od 10 do 60 mikrometara), koje stvaraju maglu pa se veoma dobro hvataju i prodiru i u najsitnije pore na prostoru i predmetima koji su predviđeni za dezinfekciju.

Galerija Slika
Cenovnik za usluge dezinfekcije

Cenovnik se odnosi na uslugu dezifekcije prostora za pravna lica.

Cena obuhvata: izlazak na teren, dezinfekciju prostora odgovarajućim preparatom i izdavanje odgovarajućeg zapisnika – potvrde o izvršenom tretmanu koji je merodavan kod inspekcijskih službi.

Usluga Cena
Dezinfekcija do 50 m2 2000 din
Dezinfekcija od 50 do 100m2 3000 din
Dezinfekcija od 100 do 200m2 4000 din
Dezinfekcija od 200 do 300m2i 5000 din
Dezinfekcija od 300 do 400m2 6000 din
Dezinfekcija od 400 do 500m2 7000 din
Dezinfekcija od 500 do 1000 m2 15 din / m2
Dezinfekcija preko 1000m2 Pozvati!

ZA SVE INFORMACIJE O USLUGAMA DEZINFEKCIJE